Top beoordeeld
Menu
Betalen met Klarna - Handgemaakt in NL - Echte edelstenen & mineralen

Bandana kettinkjes maken

De bandana ketting is helemaal hot! Afgelopen zomer zagen we al diverse influencers op festivals rondlopen met de vrolijke gevlochten kettingen. Ook zien we deze ketting steeds vaker terugkomen bij grote modemerken en sieradenwebshops. Lijkt het je leuk om zelf een bandana ketting te maken? Hier delen we alles over bandana ketting zelf maken.

Benodigdheden om een bandana ketting maken

Om je eigen bandana ketting te maken, heb je niet veel spullen nodig. Je hebt namelijk enkel een goede stofschaar en een katoenen bandana nodig. Kies een kleur bandana die helemaal bij jou past en succes is gegarandeerd!

Bandana ketting zelf maken

Je maakt je eigen bandana kettinkje als volgt: Start met een vierkante bandana, bij voorkeur 100% katoen. Een katoenen bandana blijft namelijk het mooist, ook na intensief dragen. Leg twee van de vier punten op elkaar en vouw de bandana 2 keer dubbel. Je kunt in plaats van een bandana ook een andere stof met een gezellig patroon gebruiken. Zorg er dan wel voor dat de stof niet te dik is. 

Gebruik voor het knippen van de banen een stofschaar en knip de bandana doormidden zodat je twee gelijke stukken stof krijgt. Knip nu in de lengte banen van ongeveer 2 centimeter dik. Voor één bandana heb je drie strengen stof nodig. Afhankelijk van hoe lang je de bandana wilt maken kun je dus meerdere kettinkjes uit één bandana halen. 

Bandana ketting knopen 

Leg de drie langste banen bij elkaar en knoop de drie strengetjes aan elkaar aan één uiteinde. Zorg dat je iets zwaars hebt (zoals een gewichtje) om op het knoopje te leggen en start met vlechten van de strengetjes. 

Als je het vlechtje klaar hebt en nog ongeveer 5 centimeter stof overhebt, leg dan een knoopje aan het uiteinde. Je hebt nu een gevlochten streng met 2 ‘flosjes’ aan ieder uiteinde. We gaan de bandana nu knopen; neem van ieder flosje één stukje stof en knoop deze met een dubbele knoop vast. Vervolg dit met de andere stukjes; zodat je drie platte knoopjes op elkaar krijgt. 

De bandana is nu klaar om gedragen te worden. Je kunt de bandana naar wens oprekken zodat deze makkelijk over je hoofd kan. Bekijk de instructievideo hier. 

Aan het laden...

Hi parel!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je volgende bestelling!